Datacenter

Se videoen om Proact Datacenter

Proact har lang erfaring i at hjælpe virksomheder og organisationer med at optimere deres datacenter. Vi sætter altid vores kunder i fokus, og ikke to løsninger er ens. Alle vores kunder er unikke. Derfor er alle vores løsninger unikke.

Se brochurer "Sådan bygger vi dit datacenter"

Hvad er konvergeret datacenter
En konvergeret datacenterinfrastruktur er, hvor de forskellige elementer af it-infrastrukturen, både software og hardware, er fuldt integreret og koordineret på grundlag af bedste praksis og branchestandarder. Dvs, det er en ”stak”, hvor administratoren kan styre den samlede infrastruktur, både de fysiske og de ​​virtuelle områder, gennem kun én grænseflade.

Hvorfor konvergeret datacenter
It-afdelingens rolle ændrer sig over den kommende tid i virksomheden. Slutbruger stiller større krav til tilgængelighed fra forskellige applikationer og fra forskellige lokationer både indenfor og udenfor virksomhedens firewall. Vi ser en stadig større anvendelse af private devices i mange virksomheder, samt et stort behov for realtid, hvor brugerne får adgang til virksomhedens applikationer. Det stiller større krav til både sikkerhed og fleksibilitet fra it-afdelingen.

Nye roller i it-afdelingen
I takt med de forskellige it-systemer arbejder mere sammen og it-infrastrukturen dermed i større stil konvergerer, vil der komme nye roller i it-afdelingen. F.eks. vil systemadministratorens fokus blive at forenkle ressourceprovisioning, styre deres infrastruktur som en holistisk enhed, og eliminere spredningen af fysiske servere.

Samtidig ser vi en tendens, hvor efterspørgslen af it som en service vokser, hvilket skaber mere fokus på strategisk planlægning med et skift fra it-investeringer (CAPEX) til driftsomkostninger (OPEX).

It-leverandører som rådgivere
It-leverandører vil ikke længere kunne stå alene med den traditionelle hardware og software leverance. I stedet vil der ske en opblødning på it-markedet, hvor nye udbydere kommer fra andre områder. Og de leverandører, der favner både det traditionelle og det serviceorienteret it, vil få en stor rolle som rådgivere.