Infopaq

Vi kalder det "Never Ending Storage"

Infopaq har et støt stigende behov for storage. Det har fået virksomheden til at skifte fra egen storage til en Disk Storage løsning fra Proact – leveret på en Storage as a Service aftale med afregning efter forbrug i stedet for et stort up front køb.

– Det gjorde det vanskeligt at skalere, fortæller it-chef Thomas Ravn fra Infopaq, der foretager medieovervågning og måling af PR og kommunikation for virksomheder og organisationer. – Problemerne opstår bl.a. når en diskhylde er fuld. Så skal man købe én mere, og på et eller andet tidspunkt bliver det svært at komme videre til den næste TB data. Det samme sker, når controlleren i serveren ikke kan håndtere flere diske. Så skal der investeres igen, og foruden at belaste økonomien betyder disse ting, at det tager tid at få udvidet kapaciteten.

Thomas Ravn oplevede også at have flere servere, der var endt som ”siloer”. De var indkøbt til bestemte formål, og der sad et antal diskhylder på dem, men med tiden var den løsning eller teknologi udfaset af virksomheden og afløst af noget andet. – Med mindre der var ét eller andet, jeg kunne sætte serverne til, hvor nogenlunde samme konfiguration af storage kunne bruges – ville de bare stå i et hjørne og ”dø”.

Høj fleksibilitet og Never Ending Storage

Fleksibiliteten er en ny og lige så vigtig fordel, fordi den giver mulighed for at reagere meget hurtigere på henvendelser om storagekrævende projekter. – Er der brug for et antal TB til et projekt, så allokerer jeg dem bare. Jeg kan endda overprovisionere, hvis jeg vil. For eksempel 20 TB, selv om jeg måske kun har 10 TB lige nu. Proact holder jo øje med, om mit storage er ved at løbe tør, så jeg får at vide, når der eksempelvis kun er 2 ledige TB tilbage - og kan reagere ved at justere kapaciteten. Den får jeg så tildelt online. Storage as a Service betyder, at Thomas Ravn bedre kan håndtere de krav, der kommer fra forretningen og udviklingsafdelingen om placering af de mange data, Infopaq har. – Datamængden stiger hele tiden - det er ekstremt - og det tager den nye løsning højde for. Tidligere har vi diskuteret, hvilken hardware, der skulle indkøbes ud fra, hvor meget storage, der var til rådighed på de enkelte servere. Nu er det i princippet uendeligt, for vi skal bare betale for det, vi bruger. Så her i huset kalder vi det ”Never Ending Storage”.

Læs hele casen her